YAB
Yapı Bilimleri

Doktora

YAB Araştırma Projeleri ve Ödüller

1. Aşcıgil Dincer, M., Yılmaz Demirkale, S. Sound insulation laboratory measurements of hollow brick cavity walls with different cavity depths and filling thicknesses, Noise Control Engineering Journal, 63(3), May-June, 2015, 225-238. İTÜ Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı Kapsamında Ödül Alan Makale.
  2. Ünlü Tavil, A. (Yürütücü), Celik, O. C., Edis, E. & Metin, B., Uz, Funda, Salman, Y. (devam ediyor). Almanya’dan Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Portekiz’den Universidade De Coimbra, Universidade De Lisboa, Belçika’dan Universiteit Antwerpen ve Docomomo International ile ortak olarak başvurulan “Re-use of Modernist Buidings (RMB) – Design Tools for Sustainable Transformations” başlıklı proje 4.07.2016 tarih ve 2016-1-DE01-KA203-002900 sayılı Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürütülmektedir.
  3. Yener, A. K. (Yürütücü), Sümengen, Ö., Kaçel, S. (Araştırmacı) Türkiye için binalarda aydınlatma enerji performansı hesaplama yöntemi örnek uygulamalar ve iyileştirme önerileri, İTÜ BAP Araştırma Projesi, Şubat 2016-Devam ediyor.
  4. Yılmaz, S. (Yürütücü), Kelle, D. (devam ediyor). Küçük Hacimlerde Enstrüman ve Kabuk İlişkisi, İTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri, Lisansüstü Tezlerini Destekleme Programı.
  5. Yılmaz, S. (Yürütücü), Şansal, A. (devam ediyor). Yeşil Çatılarda Kullanılan Granüler Kil Ve Çim Tabakasının Karakteristik Akustik Empedans Ve Yayılım Sabitinin Neme Bağlı Olarak Değişiminin Belirlenmesi Ve Yeşil Çatıların Farklı Binalarda Gürültü Azaltımının Belirlenmesi Üzerine Bir Yöntem, İTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri, Lisansüstü Tezlerini Destekleme Programı.