In this workshop we will be dealing with two main productions relating to the design proposals that 1st year design students at ITU made for the entrance canopy of 2018 Contemporary Istanbul exhibition which would be installed temporarily to the entrance porch of the Lutfi Kirdar Congress center during the exhibition. Firstly, we will be working on developing representations of the students’ design proposals as to be exhibited in the context of the exhibition and designing the layout for their exhibition at the space allocated by the venue. In this line of work, we will be exploring ways of expressing/representing design intent via series of lectures and ateliers on representation and presentation in architecture, discuss contemporary approaches in exhibition design. Secondly we will be working on production of one of these proposals, which was selected by the jury as to constitute the entrance canopy of the 2018 venue. Here, we will be working together with all the parties involved in the production and erection of the canopy on developing /refining the selected canopy design for production and take part in the production and installation of the canopy which is composed of folded paper units that can be connected to each other through the pockets created inside the folds.

Katılım 30 kişi ile sınırlıdır. Son başvuru tarihi 15.08.2018’dir. Katılımcıların başvurularının değerlendirilebilmesi için CV ve Portfolio linklerini mimportfolio@itu.edu.tr adresine atmaları gerekmektedir. Çalıştay tüm Mimarlık Fakültesi öğrencilerine açıktır. Çalıştay 60 kredi üstüne sahip mimarlık ve iç mimarlık bölümü öğrencilerinde 10 gün zorunlu staja sayılmaktadır. Tüm katılımcılar prestijli uluslararası Contemporary Istanbul’da eser yayınlamış olmanın yanısıra, İTÜ’den çalıştay katılım belgesi ve Contemporary Istanbul 2018’e ücretsiz giriş kazanacaktır.

Registration/Kayıt: https://www.eventbrite.com/e/lets-design-together-for-an-exhibit-tickets-48791390362?aff=ehomecard