Bu sene dördüncüsünü gerçekleştirilecek ProCE etkinliği 18-19-20 Ekim tarihlerinde yapılacaktır. ProCE ülkemizde lisans seviyesinde yapılan ilk gayrimenkul geliştirme yarışmasıdır. Yarışmacılar takımlar halinde katılırlar. Takımlarda inşaat mühendisliği, mimarlık, işletme, ekonomi, muhasebe, uluslararası ticaret, maliye, işletme mühendisliği, çevre mühendisliği, gayrimenkul geliştirme, peyzaj mimarlığı ve şehir bölge planlama bölümlerinden 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri yer alabilirler.
Yarışmacıların görevi onlara verilen hayali parayla, belirtilen arazi üzerinde, çalıştıkları şirketin yeni yatırımını belirlemek ve bunu şirketin sahibi olan jüri üyelerine sunmaktır.
Yarışmaya katılan takımlar 3 aşamadan geçer.
1. aşamada yarışmacılar takımlarını oluşturup başvurularını yaptıktan sonra projelerini hazırlarken onlara yol gösterecek olan seminerlere katılmak için Boğaziçi Üniversitesi’ne gelirler. Sektörünün önde gelenleri tarafından verilecek olan 2 günlük seminerler dizisinin ardından takımlar, Boğaziçi Üniversitesi’nden ayrılırlar. Takım arkadaşlarıyla beraber projelerini geliştirmeleri için önlerinde 30 günlük süreleri vardır.
2. aşamada bir aylık süreçte projelerini oluşturan takımlar, sunumları ve hazırladıkları posteri göndererek ön eleme aşamasına katılırlar.
Projeler, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir.
3. aşama ise ön elemeden bir hafta sonradır. Seçilen 5 takım en az 2 üyesiyle beraber Boğaziçi Üniversitesi’ne gelerek, projelerinin geliştirilmiş halini sponsor firmaların üst düzey çalışan ve yöneticilerinden oluşan final jürisine sunarlar.
18 Ekim’de yapılacak arazi gezisinde katılımcılar araziyi inceleyip
19-20 Ekim’de yapılacak seminerlerden edindikleri bilgiler doğrultusunda bu arazi üzerine bir gayrimenkul geliştirirler.

Başvuru linkleri aşağıda mevcuttur.
Takım Kayıt Formu
(https://hotmail.us4.list-manage.com/track/click?u=2485432b2923f423f5aead3fd&id=600a14a9c9&e=f25a14b466)
Gözlemci Kayıt Formu
(https://hotmail.us4.list-manage.com/track/click?u=2485432b2923f423f5aead3fd&id=a88f70e230&e=f25a14b466)

Not: Bu duyuru fakültemize gelen ilgili bültene ithafen yapılmakta olup, içerik olarak İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünün resmi görüş ya da içeriğindeki bilgileri onayını veya taahhüdünü ifade etmez.