Rekreasyon Araştırmaları ve Çalışmaları Derneği (REKCAD) ve Tureks Uluslararası Fuarcılık,
Geleceğin yaşam kalitesine katkı sağlamak, mutlu şehirler ile sosyal-kültürel-turistik-ekonomik ve eğitsel anlamda değer yaratmak amacıyla Mutlu şehirler olmaya yönelik üniversiteler tarafından öne sürülen en iyi fikirleri ödüllendiriyor.Rekreasyon, Spor Bilimleri, İletişim, Peyzaj Mimarları, Mimarlık, Şehir Planlamacıları Bölümlerini kapsayan yarışma, disiplinler arası koordinasyonu sağlayarak üniversiteleri, yerel yönetimler, üreticiler, yatırımcıları, etkinlik yöneticileri ve hizmet alıcıları ile bir araya getirecektir.
Yarışma şehir halkının sosyalleşmesini destekleyecek ve mutluluğuna katkı sağlayacak park, peyzaj-eğlence, kültürel ve sportif alanları ile birlikte tüm aktivitelere yönelik öne sürülen fikirleri kapsayacaktır.Yarışmada dereceye girecek üniversiteler, fikir ve projelerini 13-15 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ATRAX Fuar teması olan “Mutlu Şehirler” teması kapsamında gerçekleşen konferansa davet edilecektir.

Kazanan proje ve fikirler 13 Şubat 2020 tarihinde konferansın REKÇAD işbirliği ile yapılan “Mutlu Şehirler” oturumunda paylaşılmak üzere proje sahibi öğrenciler tarafından sektörün profesyonel isimlerinin yer aldığı dinleyiciye sunulacaktır.

Ödüllerini ise 14 Şubat 2020 tarihinde yine fuar kapsamında organize edilen “Attraction Star Awards – Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri” töreninde alacaklardır. Tören sonrasında en iyi fikir ve projelerin duyurulması, uygulanması ve yaygınlaşması amacıyla Tureks tarafından ödül alan fikirler sektör profesyonellerine ve basın-medya yoluyla da tüm Türkiye’ye duyurulacaktır.

Tüm detaylar ve başvuru için http://l.tureksfuar.com/trc/sv/LT?H=13yxp9&R=10132833 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmanın ilanı: 1 Ağustos 2019
Projelerin teslimi için son tarih: 10 Ocak 2020, Saat 17.00
Sonuçların açıklanması: 21 Ocak 2020
Konferans oturumları: 13-14 Şubat 2020
Ödül töreni: 14 Şubat 2020

Not: Bu duyuru fakültemize gelen ilgili bültene ithafen yapılmakta olup, içerik olarak İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünün resmi görüş ya da içeriğindeki bilgileri onayını veya taahhüdünü ifade etmez.